In Actualitat, Alemanya, Notícies, Política

Després dels resultats nefastos a les darreres eleccions generals, la Unió cristianodemòcrata alemanya busca nou líder de partit. L’actual, Armin Laschet, va dimitir a finals d’octubre com a president de Renània, i es va oferir a deixar també la formació si això suposava una remodelació volguda per part de la cúpula. Una dimissió que oficialment no s’ha produit però que es dona per feta.

El proper nom serà el tercer, en tres anys, a liderar la CDU. Després d’Annegret Kramp-Karrenbauer i de propi Laschet. Un abisme si es compara amb els temps de Merkel. Els seus dos successors no han pogut unir el partit, de fet sembla que cada cop està més dividit.

Els favorits

Els noms que han sonat són els de Friedrich Merz, qui representa l’ala més dretana del partit i qui va ser arxienemic de Merkel dins del partit. Un altre que ha sonat és Norbert Röttgen, i potser el més conegut a hores d’ara seria el ministre de Salut, Jens Sphan. Però avui mateix ha assegurat que no vol assumir el càrrec, que prefereix seguir al capdavant del ministeri fins que no acabi la pandèmia. 

La fase de nominacions acabarà el 17 de novembre, i a partir d’aquí els candidats tindran dues setmanes per presentar les bases del seu projecte. Entre el 4 i el 16 de desembre els 400.000 afiliats del partit podran votar i el dia 17 se sabran els noms escollits. Un sistema que mai abans s’ha fet servir en aquesta formació política. Els dos primers passarien a la segona volta si es troben molt igualats. De ser així, el 14 de gener tindrem nou líder del partit i el cap de setmana del 21 i 22 del mateix mes ja es podrà presentar al congrés de Hannover. 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search