In Internacional, Rússia

Rússia segueix amb unes dades de vacunació inferiors a les recomenades. Tot seguit repassem com està la situació.

 

Quines eren les dades en el moment d’anunciar-se aquestes mesures?

Es portava una ratxa de més de 30.000 contagis diaris des del 14 d’octubre i 14.000 morts al llarg del mateix període de dues setmanes. En total havien mort per covid fins aquell moment prop de 220.000 persones, tot i que algunes fonts apunten que podrien ser més. Llavors no existien moltes restriccions, les principals eren l’obligació de portar mascareta al transport públic i als avions, que en moltes ocasions no es respectava. 

Quines són les dades actuals?Han millorat? 

Aquest dijous l’alcalde de Moscou, Serguèi Sobyanin n’ha parlat.

“La dinàmica dels contagis s’ha estabilitzat, això ens permet no allargar a partir del dilluns el període de dies sense treballar com normalment, però naturalment, prenent algunes mesures”. Serguèi Sobyanin, alcalde de Moscou

A dia d’avui, dijous, 40217 contagis a tot el país i 1195 morts per COVID. Les dades no han millorat massa per molts motius. Un d’ells es que si bé estaven tancats molts establiments, el transport públic seguia funcionant com sempre, amb l’única restricció de portar mascareta. Tot i així, tampoc es compleix sempre. Es podien fer reunions a domicilis sense límit de persones. El dia abans de l’inici d’aquests dies no laborables es van col·lapsar la major part de les carreteres de la capital russa ja que molta gent va voler anar a altres regions de clima més agradable o a l’estranger. 

A partir del 8 d’octubre quines mesures es prendran? 

A partir del dilluns es demanarà a la major part dels establiments una prova PCR negativa o un codi QR que es dona després de rebre una vacuna. Aquí només s’accepten Sputnik i Sputnik Light, aquesta darrera només es concedeix a estrangers no residents. Els majors de 60 anys que no estiguin vacunats hauran d’estar confinats fins al mes de març. 

Com va la campanya de vacunació?

Els russos segueixen dubtant de la vacuna pròpia, prop de la meitat dels russos no volen vacunar-se. Exactament la mateixa quantitat de gent no té por a agafar el coronavirus. Aquestes són dades de l’institut d’opinió independent Levada. A dia d’avui s’han vacunat oficialment el 39% dels russos, un número petit si es té en compte que va ser el primer país del món en registrar una vacuna. 

Amb l’aplicació (novament) del sistema dels codis QRs es confia que la campanya de vacunació millori. Es demanaran a tota mena d’establiments no essencials com cafès, restaurants, museus, etc. Tot i així, s’ha de dir que ha proliferat la compra de certificats falsos entre la gent que no vol vacunar-se per preus propers als 200 euros. 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search