In Canadà, Cultura, Noruega, Notícies

L’anàlisi de la fusta utilitzada per a fer les cases en la que vivien els vikings d’un poblat al Canadà demostra que eren a la zona quan es va donar una tempesta solar l’any 1021. El rastre d’aquestes tempestes solars en la fusta que van utilitzar mostra que els vikings van arribar a l’Amèrica contiental, com a mínim 470 anys abans que Cristofor Colom. Aquests rastes demostren que en aquell hi havia asentaments vikngs al Nord del Canadà fa exactament 1000 anys.  Aquest descobriment s’ha fet al jaciment arqueològic de L’Anse aux Meadows a l’illa de Terranova, a l’extrem nordoccidental de Canadà. De fet, els arqueòlegs creuen que aquest asentament es va aixecar a finals del segle X i que per tant ja feia 40 o 50 anys que els vikings estaven regularment establerts a la zona quan es van fer els gravats mostant la tempesta solar. Sigui com sigui no es coneix la data exacta de la fundació del poblat.

Tot i que les civilitzacions nórdiques van ser les primeres en arribar a a Amèrica no ha quedat cap constància certera de les possibles interaccions que tinguessin amb els pobles originaris nordamericans. Tampoc es té certesa de quan de temps van ser allà però el simple fet de saber que van trepitjar Amèrica del Nord en el tombant del segle X al XI ja és un gran avenç històrica i arqueològicament parlant.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search