In Brasil, Internacional

Ja és oficial. La Comissió del Senat brasiler ha aprovat l’informe que estableix que el president del Brasil, Jair Bolsonaro, va cometre “crims de lesa humanitat” amb la seva gestió de la pandèmia. Les acusacions que també afecten directament tres dels seus fills i quatre ministres inclouen també 61 persones més i la denúncia de vuit delictes més, entre ells els tipificats com a epidèmia amb resultat de mort, infracció de mesures sanitàries, xarlataneria mèdica i incitació al delicte.

Els altres són prevaricació, falsificació de documents públics, ús irregular de diners públics i atemptats contra la dignitat del càrrec, tots inclosos al document presentat davant de la comissió, on aviat es decidirà si l’informe es remet a tribunals.

Recordem que, al Brasil, la pandèmia ha acabat amb més de 600 mil víctimes fatals, on aquest informe va investigar la gestió de la crisi sanitària i s’haurien trobat possibles indicis sobre una xarxa d’activistes d’ultradreta que van difondre informació massiva falsa sobre la pandèmia, minimitzant-ne la gravetat i en línia amb el discurs del president Bolsonaro.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search