In Actualitat, Notícies, Política, Regne Unit

Aquesta tarda ha mort el diputat conservador del Regne Unit, David Amess. Ho ha fet apunyalat per un home mentre era una oficina parlamentària mòvil atenent a ciutadans afins al seu partit. Això ha passat a la seva circumscripció, a Southend West. Encara que se l’ha atès de forma immediata, no s’ha pogut salvar la seva vida.

La policia ja ha detingut una persona, sense confirmar-ne la seva identitat. Tampoc se sap el motiu de l’assassinat.

Un nou atac a parlamentaris britànics

Aquest no és el primer atac contra parlamentaris al Regne Unit. Durant els darrers anys, s’han anat repetint, i encara es recorda el del 2016, quan va ser la diputada laborista, Jo Cox, qui va ser assassinada per apunyalament i a trets per un ultradretà. Això va ser en plena campanya pel Brexit.

Un altre cas, al 2010, el va protagonitzar per desgràcia seva el laborista Stephen Timms. També es trobava, com Amess, atenent votants a la seva circumcripció i també va una ultradretista, en aquest cas estudiant. L’últim dels darrers 20 anys, el mateix 2000: l’assistent de Nigel Jones, liberal demòcrata, va morir quan va tractar de protegir al seu diputat d’un home amb una espasa, a l’oficina del propi Jones.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search