In Política, República Txeca

El primer ministre txec, Andrej Babiš, perd les eleccions legislatives txeques. El resultat sorprèn no tan sols per preveure’s durant les enquestes, també per com s’ha produït. Amb més del 95% escrutat, els resultats donaven a la formació de Babiš el triomf. Es va haver d’esperar fins al 99,5%, però, per veure un canvi que deixava astorat a molts.

 

Els papers de Pandora, parcialment culpables

Babiš ha estat dels grans noms a nivell europeu esquitxat per l’escàndol dels papers de Pandora. El fins ara primer ministre, no obstant, perd les eleccions en vots però no en escons. Per acabar d’adobar les sorpreses, diumenge el president de la república, Miloš Zeman, entrava a cures intensives just després de la reunió amb Babiš.

De tot plegat n’hem parlat amb Albert Planas, corresponsal a l’Europa central.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search