In Relats de VAR, Seccions

La Champions és una de les competicions que encara manté (una mica) la màgia original del futbol. Gràcies a això, ahir es va viure una nit màgica al Santiago Bernabeu. Bé, va ser una nit màgica per un dels dos equips, per ser més exactes, ho va ser pel Sheriff. Un equip que es va donar a conèixer en el sorteig de la fase de grups i que ahir ens va deixar a tots plegats amb un pam de nas.

Poca gent va apostar que aquest equip pogués guanyar al totpoderós Reial Madrid. Ells, sí que hi confiaven i per això ho van celebrar com una gran efemèride.

Però qui és aquest equip? Començarem per situar-nos. Ahir es jugaven partits de la segona jornada de la fase de grups de la Champions i el Reial Madrid rebia el modest equip anomenat Sheriff.  La sorpresa saltava al minut 25’ quan Yakshiboev feia pujar el 0-1 al marcador a favor dels visitants. Com era d’esperar, el Reial Madrid va empatar el partit al minut 65 de penal però s’ha de reconèixer que haurien pogut marcar molt abans perquè van dominar el partit i van posar contra les cordes el Sheriff en molts minuts del matx. Quan tothom pensava que estava més a prop de caure el segon del Madrid, els visitants a un minut d’acabar el temps reglamentari i per mitjà de Sebastien Thill, van fer el 1 a 2 definitiu. Una victòria que encara va agafar més força tenint en compte que els va situar primers del grup D amb 6 punts (també van guanyar el primer partit contra el Shaktar Donestk). Per darrera hi ha el Madrid amb 3 punts i els segueixen l’Inter de Milà i el Shaktar amb 1 punt.

I qui és el Sheriff? Un equip amb només 24 anys d’història, amb seu a Tiraspol (capital de Transnistria). Aquest estat independent no reconegut va declarar la seva independència l’any 1990, té 500.000 habitants i compta amb algunes estructures d’estat bàsiques com ara moneda pròpia (el ruble de Transnístria), govern, parlament i policia.  Tornem al Sheriff. Competeix a la lliga de Moldàvia on ha guanyat 19 dels últims 22 títols disputats, 6 dels quals consecutius.  Va ser fundat per dos ex agents del servei secret rus KGB. I s’ha classificat 4 vegades per la Europa League i aquest any, ha estat el primer que s’ha classificat per la fase de grups de la Champions. A comparació del Reial Madrid que és el setè equip més valuós del món amb un valor de 793.5 milions d’euros segons Transfermarkt, el Futbol Club Sheriff Tiraspol té un valor de 12,38 milions d’euros també segons el mateix portal. Feta aquesta radiografia, queden 4 partits a la fase de grups, tan debò puguem veure el Sheriff com a classificat de la següent ronda.

LA IMATGE DE LA JORNADA

A banda del Sheriff, la jornada de Champions disputada aquest dimarts ha deixat una imatge que de ben irònica.

És Leo Messi formant part de la barrera defensiva del PSG en el llançament d’una falta del Manchester City. I no ocupa una posició qualsevol. Sinó que algú li va indicar que ell havia de ser l’home que s’estirés a terra per impedir que el llançador de la falta pogués optar per fer un xut ras per sota la tanca. Una manera de defensar les faltes que es va fer molt popular precisament per evitar que fos ell qui marqués d’aquesta manera. Ara, en el seu nou equip, està assumint rols impensables en el Barça. Cal destacar però que a banda d’aquesta imatge, Messi també va ser protagonista pel golàs que va marcar després de rebre una assistència de Kylian Mbappe.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search