In Actualitat, Notícies, Regne Unit, Societat

Regne Unit viu moments de tensió a causa del desabastimen de combustible. Al llarg d’aquesta setmana el 90% de les benzineres britàniques van assegurar que s’havien quedat seques, agreujant la crisi de subministrment que ja patien. A més a causa del pànic la demanada s’ha multiplicat per 5 i els preus són els més alts des del 2013. Segurament haureu vist una baralla en una benzinera a Londres precisament per aconseguir el poc combustible que quedava. 

I no és que falti benzina, sinó que falten persones i recipients per transportar-la. Des de fa uns mesos al Regne Unit hi ha escassetat de conductors de vehicles pesants i de cisternes de benzina. L’associació de transports per carreteta britànica portava mesos advertint que falten uns 100mil conductors al país per fer front a les necessitats del sector. Prop de 20mil conductors europeus han tornat als seus països d’origen arrel de les noves normes de residència aplicades després del Brexit. Les empreses britàniques necessiten tramitar un permís especial que demana molta burocràcia per contractar empleats comunitaris, ja no parlem del que passa si són de fora de al UE. 

El govern de Boris Johnson està tramitant un decret que permetrà agilitzar el procés però que només oferirà contractes temporals i per tant no és una solució definitiva. 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search