In Actualitat, Europa i el Món, Notícies

El vicepresident de la Comissió Europea, Maros Sefcovic, va rebutjar una vegada més la demanda britànica de renegociar el protocol que regula la posició comercial d’Irlanda del Nord. No obstant això, va dir que volia trobar solucions dins del protocol per alliberar el moviment de mercaderies a la província britànica.

Segons el protocol, Gran Bretanya va acordar deixar algunes normes de la UE a Irlanda del Nord i acceptar controls de mercaderies que arribessin d’altres llocs del Regne Unit. Tanmateix, l’acord ha col·locat una frontera al mar d’Irlanda que els “separa” de la resta del Regne Unit.

L’homòleg britànic, David Frost, ha plantejat la possibilitat de desencadenar l’article 16 del protocol, que permet a qualsevol de les parts prescindir de les seves condicions si es demostren perjudicials.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search