In Actualitat, Notícies, Política, Rússia

Aquest dimarts Rússia va tancar l’escrutini de les seves eleccions. Tot i així diumenge, amb prop del 99% dels vots comptats, ja es sabia que Rússia Unida, el partit de Vladímir Putin, havia guanyat les eleccions amb un 49,82% dels vots. Formalment el president rus no forma part de la formació, però en rep el suport explícit d’aquesta. Amb un 20% dels vots escrutats, la seu del partit ja celebrava la victòria.

 

També han entrat al parlament el Partit Comunista (18,93%), Partit Liberal-Demòcrata ( LDPR en rus, nacionalistes7,55%), Rússia Justa ( social-demòcrates 7,46%) i Nova Gent (nova formació de centre dreta 5,32%). Durant tot el procés s’han vist múltiples irregularitats, com la de les imatges d’una dona que tapa a una persona que introdueix múltiples paperetes electorals a Belovo, Rússia central. L’oposició ha condemnat el frau al procés i denuncia les irregularitats que ha tingut la votació al llarg dels tres dies que ha durat i amb el vot a distància. Fins i tot el Partit Comunista, normalment aliat de Putin i part del que alguns experts titllen “d’oposició sistèmica” s’ha queixat i aquest dilluns van sortir a manifestar-se a pesar de no tenir autorització per fer-la.

El fred i la pluja va acompanyar als pocs centenars de manifestants que van acudir a la protesta, que va esdevenir pràcticament un míting. Valery Rashkin, primer secretari del partit comunista deia durant la concentració: “Nosaltres els comunistes no podem mirar cap a una altra banda. I hem pres la decisió de sortir al carrer, de reunir-nos amb diputats, fins que s’elimini aquesta taca, aquest frau electoral. “

Denis Panfyonov, diputat de la Duma del mateix partit, criticava el sistema de vot a distància del que va
dir: “està creat per dos programadors i tres agents de les forces especials”. Els manifestants van aplaudir
i vitorejat aquestes paraules, així com van corejar “Rússia sense Putin”. Rashkin a més a més ha convocat novament a tots aquells que creguin que les eleccions no han estat netes a manifestar-se el proper dissabte al migdia a la plaça Puixkinskaia de Moscou, en ple centre de la capital russa.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search