In Actualitat, Cultura, Grècia, Societat

Conegut per la banda sonora del film ‘Zorba, el grec’, també va escriure simfonies, òperes, ballets, música per a teatre i fins marxes de protesta. Va ser empresonat als anys seixanta per la junta militar del seu país i la seva música va ser prohibida. Però, quan va arribar la democràcia a Grècia va exercir de ministre. 

Actualment Theodorakis portava retirat alguns anys a causa dels seus problemes de salut. La presidenta de Grècia, Katerina Sakellaropoulou, ha expressat en un comunicat que la seva aportació com a artista té “un valor incalculable per a la nostra cultura musical”. També ha recordat la seva importància en el seu pas per la política.

Alguns seguidors comparteixen via Twitter el seu dol:

Cançó de Mikis Theodorakis – Zorba:

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search