In Actualitat, Països Baixos

Peter R. de Vries, periodista especialitzat en investigació de crim organitzat, ha mort avui. De Vries va ser tirotejat el passat dia 6 de juliol, en ple centre d’Àmsterdam. Als 64 anys, es trobava hospitalitzat des de l’atac.

La seva família ha volgut emetre un comunicat sobre la mort de de Vries.

“En Peter va lluitar fins al final, però no va poder guanyar la batalla. Ha mort envoltat per les persones que l’estimen. Peter ha viscut d’acord amb la seva convicció: ‘De genolls no hi ha manera de ser lliure’. Estem molt orgullosos d’ell i a el mateix temps inconsolable.

La família, parella i éssers estimats volen processar la seva mort en pau i exhortem a tots a respectar això. Més informació sobre com serà el comiat de Peter i quins són els desitjos de la família i la seva parella, arribarà quan això s’hagi decidit.”

 

Atacat a plena llum de dia

La tarda del 6 de juliol, de Vries abandonava els estudis de televisió on participava en un programa com a expert en el crim organitzat. L’atacant el va disprar en cinc ocasions i un d’ells va anar al cap. Dos presumptes sospitosos van ser detinguts poc després prop de La Haia. El primer, de nacionalitat polonesa i de 35 anys i resident a Maurik, qui hauria estat el conductor.

L’altre, de 21 anys i veí de Rotterdam, qui hauria estat l’agressor armat. Aquest darrer tenia antecedents d’adolescent, quan havia estat condemnat, amb 17 anys,  a 10 mesos en detenció juvenil.

 

Mark Rutte reacciona

El primer ministre dels Països Baixos, Mark Rutte, ha comparegut aquesta tarda davant els mitjans de comunicació. Ha assegurat que estava commogut com ho havia estat “tot el país”.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search