In Actualitat, Alemanya, Bèlgica, Societat

Un fort temporal s’ha emportat la vida de 42 persones a l’oest d’Alemanya, mentre que a hores d’ara hi ha desenes de desapareguts. Com a conseqüència de les fortes pluges, torrencials, els ruis han destruït cases, cotxes i carreteres tan als lands de Renània-Palatinat i del Rin del Nord-Westfàlia (la zona més poblada d’Alemanya). Ciutats com Colònia i Hagen estan patint les conseqüències i Leverkusen ja ha evacuat 400 persones d’un hospital.

Rècord absolut

La pluja que ha caigut en 24h ha batut tots els rècords. La primera ministra de Renània-Palatinat, Malu Dreyer, ha explicat que “prop d’una vintena de víctimes són a Bad Neuenahr-Ahrweiler, per l’enfonsament de 6 cases com a conseqüència de les inundacions provocades per hores de pluja torrencial.”

 

Per si les coses no fossin prou complexes, aquest dijous s’espera més pluja. Segons el Servei Meteorològic Alemany, fins a 93 mm van caure en 12 hores.

Bèlgica, el veí afectat

El temporal no ha afectat tan sols al territori alemany. A Bèlgica també han mort sis persones entre el sud i l’est del país, a la regió de Valònia -concretament a les províncies de Lieja i Luxemburg-. 4 víctimes a Verviers i 2 a Eupen i Aywaille. Mentrestant, a la localitat de Pepinster s’han esfondrat 10 cases i més d’un miler de persones han estat evacuades.

Algunes altres localitats tenen els carrers inundats i amb dificultats per recuperar-se

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search