In Eslovàquia, Política

La polèmica amb la compra de vacunes no ha acabat a Eslovàquia. Més aviat el contrari. El partit de l‘oposició SMER-SD i el partit no parlamentari Voice-SD han recollit un total de 585.000 signatures per demanar eleccions anticipades.

La presidenta de la República, Zuzana Čaputová, ha presentat al Tribunal Constitucional aquestes signatures però aquest ha rebutjar la celebració de qualsevol referèndum. Assegura que no s’ajusta a la Constitució.

Així ho va dir el president del Tribunal. Ivan Fiačan

“Si el Tribunal Constitucional permetés aquest incompliment de les normes constitucionals generals, obriria el camí per a aquestes intervencions a la Constitució, a través de les quals seria possible eliminar les barreres que protegien la gent dels abusos de poder de l’Estat”, Ivan Fiačan, president del Tribunal Constitucional d’Eslovàquia

El primer ministre Eduard Heger (OĽaNO), ex ministre d’Economia, s’ha mostrat satisfet amb aquesta resolució, i juntament amb el ministre de Finances -i antic primer minisre-, Igor Matovič, han condemnat les accions de Čaputová.

Des de Košice ens n’amplia informació el nostre corresponsal, Albert Planas.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search