In Actualitat, Política, Suècia

Després d’un intent fallit de formar Govern de l’oposició conservadora amb l’extrema dreta, Löfven ha agafat les regnes de país fins a setembre de 2022, quan tindran lloc els pròxims comicis parlamentaris. 

El socialdemòcrata havia dimitit al juny per evitar eleccions anticipades després del triomf d’una moció de censura a causa seu intent de liberalitzar el mercat de lloguer d’habitatges de nova construcció. Löfven ha rebut el suport de 116 diputats, 60 abstencions i 173 vots en contra al Riksdag.

Ho explica la nostra corresponsal a Suècia via Twitter:

Funcionament

El sistema suec estipula que un primer ministre pot ser investit si no té una majoria en contra. Per tant, si Löfven hagués rebut dos vots més en contra, no hauria estat reelegit.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search