In Actualitat, Dinamarca, Esports, Notícies

Dinamarca no esperava que el 2021 fos un 1992 2.0. I molt menys després de veure com el seu líder, Christian Eriksen, queia fulminat al partit inaugural. En aquell encontre, els danesos van caure contra la veïna Finlàndia, que debutava en un gran torneig i sumava la seva primera victòria (0-1). Però una recuperació efectiva i un partit per emmarcar –i tancar la fase de grups- contra Rússia (1-4), va significar el passi danès.

A partir d’aquí, un recital. Victòria per 0 a 4 enfront Gal·les als vuitens, i per 1 a 2 contra la República Txeca a quarts. De les quatre semifinalistes és, sens dubte, la gran candidata.

La selecció campiona, el 1992

Els herois de 1992

El 1992 Suècia va acollir la seva primera Eurocopa. En un torneig amb una Alemanya per primer cop unificada, qui no va poder participar va ser Iugoslàvia. El país tenia un potencial futbolístic de renom i tenia bitllet pel torneig, però la guerra dels Balcans va suposar la seva expulsió de la prova. Al seu lloc va entrar Dinamarca.

Com ara, amb la baixa d’Eriksen, aquella Dinamarca no va poder comptar amb el seu millor futbolista (i propietari del número 10), Michael Laudrup. Aleshores també tenia un Schmeichel a la porteria (Peter, mentre que ara hi ha el seu fill, Kasper). Si busquem més paral·lelismes en cognoms, totes dues seleccions tenien un Olsen, un Christensen, un Larsen i un Poulsen.

Va eliminar a la fase de grups a França i Anglaterra (quedant segona per darrere de Suècia) i es va endur el triomf per 2 a 0 a la final enfront Alemanya. Ara espera fer el salt a Anglaterra i tornar a ser la convidada amb dret a glòria.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search