In Esports, Notícies, Regne Unit

It’s coming  home. Per activa i per passiva. Als carrers, al camp, a les xarxes socials… els anglesos saben fer soroll quan aquest els pertany. El combinat de Gareth Southgate es troba a les semifinals per primera vegada des de 1996, justament quan es va estrenar la famosa cançó de la banda Three Lions.

Aquesta simfonia volia animar al combinat anglès a portar “a casa del futbol” (fent referència a Anglaterra com a país que va inventar aquest esport). I és que qui tornava a “casa” era el propi torneig. En aquell moment, però, el combinat alemany va recordar que era la bèstia negra dels pross i la tanda de penals (amb el decisiu fallat pel propi Southgate), va trencar els somnis de tots els aficionats locals, que van veure com la copa marxava “far away”.

Gareth Southgate, després de fallar el penal a les semifinals de l’Eurocopa 1996

La nova generació

Tota aquesta història, així com les recances de trobar-se a Alemanya, semblen però d’una altra generació. Futbolistes que estan deixant un bon sabor de boca com Jack Grealish, Bukayo Saka o Phil Foden no havien nascut el 96. No entenen perquè Gary Lineker va dir el 1990 que “el futbol era un esport que van inventar els anglesos, juguen 11 contra 11 i sempre guanya Alemanya”.

Mantenint un estil sobri, defensiu (encara no han encaixat cap gol), i efectiu, aquests jugadors aporten la creativitat que fan somiar. En una Eurocopa molt anglesa (la majoria de partits, així com les semifinals i la final, es juguen a Wembley), sembla que ara sí que la copa podria quedar-se a casa.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search