In Sabies que, Seccions, Setmanals, Suïssa

No sé vosaltres, però no paro de veure com un munt d’amics i coneguts són molt aficionats a fe escalada. Tot i que jo penso que serà com una moda passatgera. Excepte pel protagonista del qual parlo aquesta setmana, que tot i ser ja un home d’edat avançada no ha parat d’escalar. 

Als seus 98 anys, Marcel Remy, un ancià que viu als Alps Suïssos, escala cada setmana una paret de 16 metres de rocòdrom. Tots els dilluns al matí condueix el seu cotxe al centre d’escalada de Villeneuve, Suïssa, on es troba amb el seu fill Claude, que l’ajuda a dur a terme l’activitat.

 

 

“Em dona molt plaer perquè cal treballar, pensar i superar-se, i això és el que em senti bé”, afirma Remy.

 

La clau del seu èxit és la constància i mantenir el ritme. Tot i que jo crec que hi ha algun secret més que no ha volgut explicar per mantenir-se tant en forma fins a la seva edat tan avançada. 

L’escalada ha estat sempre una part important de la vida d’aquest veterà. Remy treballava en els ferrocarrils suïssos i passava tot el seu temps lliure a les muntanyes, portant als seus dos fills amb ell.

Doncs haurem de fer cas a en Remy i seguir els seus consells així com de la babushka que pilotava caces militars. Veurem si les properes generacions baten rècords com ells.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search