In Regne Unit, Sabies que, Seccions, Setmanals

Juny és el mes de l’orgull LGTBIQ+ i per celebrar-ho al programa us vinc a parlar del primer alcalde del món no-binari. 

Ens hem de desplaçar fins al nord de Gal·les, a la ciutat de Bangor, per conèixer a Owen Hurcum. 

 

 

Quan Owen Hurcum, estudiant de màster d’arqueologia a temps parcial en la Universitat de Bangor, va pujar a l’escenari per a acceptar el seu càrrec com a nou alcalde de Bangor, es va sentir “enormement humil” per representar a la seva comunitat.

El que és encara més singular de Hurcum, de 23 anys, és el que són: no binaris, queer i agènere. Va fer història a les eleccions locals i a l’alcaldia d’enguany en convertir-se en el primer alcalde obertament no binari de qualsevol ciutat del món.

Hurcum és originari d’Harrow, a Londres, i es va traslladar a Bangor fa cinc anys, però va dir que “no se sentia segur” en créixer a Londres.

Mai vaig poder ser jo mateix a Londres, quan tenia uns 12 anys vaig saber que era LGBT”.

Segons explica al diari britànic The Guardian, va ser la gent de Bangor la que el va donar el vocabulari, la confiança i el suport per a entendre el seu gènere com no binari. Bangor és realment el lloc que li ha permès abraçar-se a elle mateix.

Però ha hagut de superar obstacles. Com quan l’exregidora de PlaidCymru va abandonar el partit per denúncies de transfòbia enguany, i sovint s’ha enfrontat a assetjament a Internet.

No obstant això, ara com ara Hurcum està més centrat en la política local i a “posar a Bangor en el mapa”.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search