In Actualitat, Regne Unit, Tema de la setmana

Els països del G7 s’han compromès a donar 1.000 milions de vacunes per la covid-19, prevenir futures pandèmies, reduir la petjada de carboni i contrarestar la influència de la Xina al món a través d’un ambiciós pla de finançament destinat a països menys desenvolupats. Tot plegat queda recollit en un document de 25 pàgines.

Pel que fa a la donació de les 1.000 milions de vacunes contra la covid-19 de cara l’any vinent, l’Organització Mundial de la Salut ja ha dit que és insuficient, que per vèncer el virus calen 11.000 milions de vacunes.

Les mesures per prevenir futures pandèmies, es basen a escurçar a menys de 100 dies el temps per desenvolupar i donar llicències per a noves vacunes, tractaments i diagnòstics per a malalties futures, i reforçar la vigilància global i les capacitats de seqüenciació genòmica, per la recerca.

Els líders es van comprometre també a una “revolució verda” que limitaria l’augment de les temperatures globals a 1,5 ° C, reduir les emissions a la meitat i protegir almenys el 30% de la terra i els oceans de cara el 2030 i volen assolir emissions netes de carboni zero el 2050

I per últim, per contrarestar la influència de la Xina, s’ha anunciat el pla conegut com a Build Back Better World (B3W). Un pla motivat sobretot des dels Estats Units i que segons Joe Biden ha de ser una alternativa a l’estratègia de la Nova Ruta de la Seda que la Xina porta executant durant diversos anys.

A la reunió hi han participat els països del G7, és a dir, Estats Units, el Regne Unit, Alemanya, França, Itàlia, Canadà i el Japó. I també han estat convidats l’índia, Sud-àfrica, Corea del Sud i la Unió Europea.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search