In Actualitat, Economia, Notícies, Polònia

L’Agència d’Estadística de Polònia ha anunciat que un càlcul preliminar indica que en el darrer mes, la inflació que es va produir al país va assolir el seu nivell més alt en l’última dècada. Així doncs, els preus dels béns i serveis de consum van créixer un 4,8% interanual quan a l’abril ho havien fet un 4,3%. Aquest increment és el mes alt registrat des del novembre del 2011. A banda, destaca l’augment del 33% interanual en el preu del combustible o el 4,4% en l’energia. 

 

Amb les dades provisionals a la mà, Polònia s’ha convertit en el primer o segon país que més inflació ha viscut entre els estats membre de la Unió Europea cada mes des del març del 2020.

Per la seva banda, el Consell de Política Monetària del Banc Central el mes passat va exposar que esperava que la inflació superés el 3,5% a finals d’any, un percentatge però que estimava que fos temporal. 

És per això que ha decidit mantenir el tipus d’interès del 0,1% des del maig de l’any passat. Amb aquesta mesura pretén reforçar la recuperació econòmica després de la pandèmia.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search