In Coronavirus, Europa | Unió Europea, Tema de la setmana

De cara a l’estiu, els diferents països europeus continuen aixecant restriccions poc a poc. Fem una volta per Europa per saber quina és la situació.

Alemanya:

Grans companyies s’han sumat a la campanya de vacunació cedint les seves instal·lacions i posant els seus metges a disposició del públic, com és el cas de les empreses Evonik, Deutsche Bhan, Volkswagen o BASF. Aquesta acceleració ha permès a Alemanya vacunar, almenys amb una dosi, al 40% de la població.

Hongría:

És un dels països que va buscar vacunes al marge de la UE i ha arribat molt abans a la xifra del 40% de la població vacunada. Això els ha permès aixecar moltes de les restriccions que tenien. De fet el primer ministre, Viktor Orbán ho va anunciar així, mentre es treia la mascareta davant de càmera:

“Podem dir adéu a les nostres mascaretes. Estimada mascareta, adéu, adéu”

República Txeca:

Des del 24 de maig també s’han obert hotels. També se’ls exigirà d’una prova negativa o un certificat de vacunació i en les estances superiors a 7 dies s’haurà de repetir la prova.

Àustria:

També ha fet els deures i gaudeix d’hotels, balnearis i restaurants oberts. Això sí, l’aforament és reduït, i només es permet l’entrada de les persones que ja han estat vacunades o presenten una prova negativa del test.

Dublín:

Hi haurà diferències importants a l’hora d’anar a un pub depenent de si es consumeix a l’exterior o a l’interior. En el primer cas no hi haurà límit de temps, tot i que la decisió es deixa en mans dels gestors dels locals, mentre que en el segon cas, a l’interior, a partir del 5 de juliol, si la distància entre taules és inferior als dos metres, els clients no s’hi podran estar més de 105 minuts. i s’haurà de deixar passat un marge de 15 minuts entre el relleu. I el nombre de persones haurà de ser de màxim 6 adults, que podran anar acompanyats de menors de 13 anys sense superar mai les 15 persones per taula en total.

Regne Unit:

Dimarts va ser el primer dia de la pandèmia que s’han registrat 0 morts. Sembla que arribaria una altra onada. La propera fase de desconfinament s’endarrerirà.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search