In Actualitat, Alemanya, Notícies, Països, Política, Tema de la setmana

Queden tan sols  sis mesos per les eleccions al Bundestag alemany. Un d’aquells comicis que es couen a foc lent i del que ja se n’ha (i n’hem parlat) molt. I és que no cada dia es succeeix un personatge polític tan influent com Angela Merkel. Mica en en mica han anat desvetllant-se els noms d’alguns candidats, i avui volem posar els punts a les is per saber com esta n les coses.

Ja sabem que Armin Laschet s’ha postulat com a candidat de la CDU i com a recanvi al partit de Merkel. També que la candidata dels Verds és Annalena Baerbock i que Olaf Scholz serà el líder del Partit Socialdemòcrata (SPD). Scholz és exalcalde d’Hamburg i l’han escollit el 96,2% dels quasi 600 delegats que han votat. Ho van fer, per cert, ara fa 15 dies per videotrucada.

El que avui volem fer és començar a visualitzar com arriben els partits i que diuen les enquestes, però sobretot analitzar com està el panorama polític alemany. 

 

Els ímputs de les eleccions, partit per partit

  • A la CDU ja vam tenir enrenou amb el partit germà, la CSU, i entre Armin Laschet i Markus Söder.

  • Hi ha una dada que sortia no feia massa que deia que un de cada quatre empresaris o bé en posicions de servei públic volia a Barbock com a Cancellera. 

  • Aquestes tornen a ser unes eleccions molt importants per l’SPD. De fet, cal recordar que la seva darrera gran aposta va ser per Martin Schulz i que les coses no van anar precisament bé.

  • Sembla que AfD perdria força

  • Ha estat die Linke superada pels Verds, en tota regla?

 

De tot plegat en parlem amb el nostre corresponsal a Berlín, Emili Vinagre.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search