In Actualitat, Esports, França, Notícies

Ja és una realitat, la junta de la Federació Francesa de Rugbi ha votat de manera unànime en contra de les directrius que va marcar la direcció del ‘World Rugby’ i, per tant, les dones transgènere podran jugar a Rugbi al país. 

L’òrgan mundial d’aquest esport, a l’octubre, va dir que ‘no recomanava’ que les dones transgènere juguessin a rugbi. Malgrat aquesta directriu, va permetre a les federacions nacionals decidir sobre aquesta qüestió. 

En el cas francès, la seva federació va permetre que les dones transgènere que passessin de ser homes a dones poguessin jugar sempre i quan poguessin certificar que havien estat rebent tractament hormonal durant, com a mínim, 12 mesos i que els seus nivells de testosterona eren inferior a 5 nanomols per litre. Així doncs, a França les persones que han optat per un canvi de gènere i que així ho han  fet saber al registre civil poden jugar a la lliga que coincideix amb el gènere indicat en el registre. D’aquesta manera, la Federació Francesa de Rugbi vol demostrar que aquest esport és inclusiu i ‘que no fa distincions de sexe, gènere, origen o religió’.

Una decisió que els ha convertit en el primer organisme nacional que permet a les dones transgènere participar a l’esport d’elit. 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search