In Relats de VAR
  1. WOMEN’S CHAMPIONS LEAGUE – FC BARCELONA FEMENÍ

El Barça Femení s’ha alçat aquest cap de setmana com el primer equip espanyol que guanya la Champions League Femenina. A la vegada, també ha convertit al FC Barcelona en el primer equip que aconsegueix conquerir aquest preuat trofeu en categoria masculina i femenina.

En un partit on hi va haver poca història, principalment per la força amb la qual va sortir el FC Barcelona al terreny de joc. Als 36 segons de partit ja guanyaven per 0 a 1 gràcies a un gol en pròpia del conjunt londinenc. Un gol però que venia que venia precedit d’un xut al travesser de Lieke Martens des de fora de l’àrea. Al quart d’hora Alèxia Putellas convertia el penal comès sobre Jenni Hermoso. 5 minuts més tard, Aitana Bonmatí feia pujar el 0 a 3 al marcador i passada la mitja hora de joc Caroline Graham Hansen ampliava el resultat fins el 0-4. Un resultat que ja no es va moure.

Cal dir que el Barça arribava conscient que l’any 2019, quan va arribar a la final de la Champions per primera vegada, la falta d’experiència les va penalitzar moltíssim i la situació va ser completament al revés que la que van viure al partit d’aquest diumenge passat. Llavors cal recordar que van enfrontar-se a l’Olympique de Lió i a la mitja hora de joc perdien per 4 a 0. No va ser fins al minut 89, a un per acabar el partit que Oshoala va fer el gol de l’honor.

La millor jugadora de la final d’enguany va ser Aitana Bonmatí a qui vull fer un reconeixement especial. A més, també destacar que fins a 7 jugadores van repetir a l’onze inicial contra el Chelsea. 7 jugadores que sabien que havia passat contra l’Olympique. I fins a 12 jugadores tenien al record que va comportar aquella derrota contra l’equip francès.

Una consolidació del projecte, una aposta per l’estil i per la masia.

  1. FA CUP – LEICESTER

Aquest passat dissabte el Leicester City va tornar a fer història tornant a guanyar un títol en els seus 137 anys d’història. En aquesta ocasió va ser la FA Cup (Copa d’Anglaterra) contra el Chelsea a Wembley. El resultat que va permetre als foxes convertir-se en campió va ser un ajustat 0 a 1 anotat per Youri Tielmans al 63’. En aquest partit  també va tenir un gran protagonisme el porter cel Leicester Schmeichel traient dues mans que van impedir que el Chelsea marqués i el VAR. I és que el VAR va anular un gol de Ben Chillwell (ex del Leicester) en l’últim sospir del partit per fora de joc. El Leicester havia arribat 4 vegades a la final i havia quedat subcampió, la darrera vegada l’any 1969.

Amb la consecució de la FA Cup el Leicester ja pot presumir de tenir totes les copes nacionals d’Anglaterra. Premier, FA Cup, Copa de la Lliga, Community Shield i també la copa de campió de la segona divisió i de la tercera divisió.

 

Cal recordar que el Leicester va ser campió de la lliga 2015/2016 per primera vegada en els seus 132 anys d’història al maig del 2016. Acompanyats de l’estadi ple amb aficionats que van arribar a pagar 10.000 euros a la revenda per assistir al partit que van disputar contra l’Everton, dia en el qual havien de rebre la copa ja que l’empat entre el Tottenham i el Chelsea ja els va fer campions fora dels terrenys de joc. Claudio Ranieri era l’entrenador d’aquell equip.

I ara en endavant què? Dimarts havien de tornar-se a veure les cares contra el Chelsea la penúltima jornada de la lliga i van perdre. Per tant, no van poder assegurar la 3a plaça. Per tant se situen 4rts amb 66 punts, 3 més que el Liverpool que, de fet, que aquest dimecres.

  1. LLIGA PORTUGUESA – SPORTING DE LISBOA

El número 19 ha donat sort a l’Sporting de Lisboa. Dimarts passat l’Sporting de Lisboa es proclamava campió de la lliga portuguesa, la 19ena del seu palmarès després de vèncer el Boavista per 1 a 0 a l’Estadi de José Alvalade. Feia 19 anys que no revalidaven aquest títol i ho han aconseguit a dues jornades per finalitzar el campionat.

Paulinho va donar el gol de la victòria a l’equip de Rubén Amorim. Cal destacar que l’Sporting acumulava 25 victòries en el que portaven de lliga i que a falta de dues jornades, encara no coneixen la derrota. El repte d’acabar el campionat invictes però es va difuminar ja que aquest cap de setmana en el duel contra el Benfica van caure per un 4 a 3.

Després d’anys de domini del Benfica i l’Oporto al capdavant de la lliga portuguesa, l’Sporting de Lisboa els hi ha arrabassat el ceptre.

  1. BENZEMA SELECCIÓ

I acabarem el Relats de VAR d’avui parlant de Benzema i és que torna a la selecció francesa gairebé 6 anys després. Deschamps, el seleccionador, l’ha convocat de cara a l’Eurocopa.

El davanter no entrava en una convocatòria dels ‘bleus’ des del 2015, moment en el qual va emergir el ‘cas Valbuena’. Llavors va ser acusat d’haver difós un vídeo de caràcter sexual del que era el seu company de selecció. El proper mes d’octubre se celebrarà el judici d’aquest cas al Tribunal de Versalles. Podrien arribar a caure-li fins a 5 anys de presó.

Cal recordar que Benzema és el desè màxim golejador històric de la selecció de França. Acumula 81 internacionalitats i ha anotat 27 gols. Els dos últims van ser a l’amistós que va disputar contra Armènia el 8 d’octubre de 2015. Un partit que va acabar amb un 4-0 favorable als francesos.

El seu retorn no és casual. Coincideix amb el seu millor moment al Madrid on ha marcat 29 gols i porta 8 assistències en 45 partits en totes les competicions.

Hem de dir que la notícia ha transcendit més enllà del món futbolístic i és que fins i tot el president de la república ha elogiat que el seleccionador francès hagi tornat a confiar amb Benzema per l’Eurocopa.

Fins ara s’ha perdut l’Eurocopa del 2016 on van quedar subcampions contra Portugal i la copa del mon del 2018, any en el qual França va alçar-se campió.

Deschamps ha explicat que la seva convocatòria ha arribat després d’haver-se reunit amb el jugador, d’haver discutit durant una estona i després d’una llarga reflexió. Considera que és el millor per la selecció francesa.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search