In Bèlgica, França, Països, Sabies que, Seccions

Moltes vegades molts de nosaltres ens llevem amb molta motivació. Una motivació per menjar-nos el món, canviar-lo, moure’l… com aquest bon home pagès belga. 

Bé, igual ell no s’ha despertat molt motivat però que havia de fer la seva feina com de costum i alguna cosa al món ha canviat. I és que sense voler-ho, ni buscar-ho ha envaït França. 

Com? Molt fàcil, només ha mogut una pedra 2 metres i 20 centímetres, però podria haver provocat un conflicte internacional. La pedra en qüestió té una xifra gravada: 1819, l’any en què es va plantar. Pesa 150 kg i és, ni més ni menys, una fita que marca la frontera entre França i Bèlgica acordada en el Tractat de Courtrai del 1820, cinc anys després de la derrota de Napoleó a la batalla de Waterloo.

I ara em preguntareu, però perquè ha mogut la pedra? L’home diu que la va moure per fer passar un tractor. Alguns veïns, més malpensats, creuen que volia engrandir les seves terres. 

El que no sabia el propietari, quan va moure la roca, és que, des de fa dos anys, porta un geolocalitzador que deixa constància de la seva posició exacta. Un grup d’una associació francesa d’amants de la història local que passejava per la zona es van adonar del canvi.

La malesa, però, lluny de provocar un incident diplomàtic, ha quedat en una anècdota que es resoldrà aviat. Tant la part belga, com la francesa, s’ho han près amb ironia. Tampoc cal que de l’incident se n’hagi de fer “un problema d’estat”.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search