In Europa de Llegenda

Diu la llegenda que després d’un llarg període de prosperitat i harmonia, la desgràcia va arribar al país del príncep Krakus (nom que ha donat nom a Cracòvia). Els pastors van començar a perdre animals sense saber com i després van desaparèixer també residents sense cap raó aparent. Tot això era un gran misteri, fins que un dia un jove que recollia herbes prop del riu Vístula es va apropar als peus del turó de Wawel. Allà, s’hi va trobar una cova, fins aquell moment desconeguda i, just al costat, un enorme i terrorífic drac descansant tranquil·lament al sol.

El seu cos estava cobert d’escates de color groc verdós i brillant amb unes potes enormes com troncs. El noi, esparverat, va correr cames ajudeu-me i va estendre la notícia a tots els habitants. Quan el príncep Krak se’n va assabentar es va reunir amb els seus cavallers i consellers per discutir el problema i trobar una solució. Tots els intents de matar el monstre van quedar en va i quan el príncep ja no tenia cap mena d’esperança, va fer la següent promesa: “El que alliberi el poble del drac, cavaller o no, tindrà la mà de la princesa i la meitat de el regne”. Aviat, diversos prínceps i cavallers van arribar al castell de Krak però ningú va poder vèncer a la bèstia. Veient els resultats, el príncep va decidir enfrontar-se al monstre ell mateix, però els preparatius de combat van ser interromputs per un pobre sabater anomenat Skuba, que deia que havia trobat la manera d’acabar amb el drac.

L’Skuba va demanar una ovella i greix. Va matar l’animal i el va obrir per omplir-lo amb una barreja de sofre i quitrà. A la nit, mentre el drac dormia, va deixar l’ovella a l’entrada de la cova. Després d’haver ingerit l’ovella, el monstre tenia tanta set que va començar a beure aigua del riu fins que l’estómac del drac va explotar i els trossos del seu cos van cobrir tota la regió. Així el regne de Krak va ser alliberat del perill i l’aprenent de sabater, per descomptat, es va casar amb la bella princesa Wanda.

Actualment aquesta cova, que ha pres el nom de la cova del drac, es pot visitar. I a l’entrada hi ha una escultura amb aquest drac que treu foc per la boca cada 5 minuts o quan s’envia un SMS amb el text “Smokin” (que vol dir drac) a un nombre de telèfon.

 

Imatge: Dracmaycave

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search