In Bèlgica, Sabies que, Seccions, Setmanals

Doncs si la setmana passada parlàvem de vaques que sortien contentes de l’alliberament de la seva “quarantena d’hivern”, però aquesta parlarem de tot el contrari.

Hi ha persones que això de no sortir de la bombolla per evitar contagis de coronavirus s’ho ha pres a peu de la lletra. Com tots hem de seguir les recomanacions dels nostres respectius governs, però hi ha qui s’ha posat creatiu amb el tema. És el cas d’Alain Verschueren, un artista i treballador social belga que es passeja per Brussel·les amb un el que ha anomenat un “oasi portàtil”.

 

Com podeu veure, es tracta d’un petit hivernacle de plexiglàs que es col·loca sobre les espatlles cada matí abans de sortir al carrer. Una mica a l’estil astronauta o submarinista, podríem dir. La sorpresa és al seu interior, ja que està ple d’aire purificat i de plantes aromàtiques. Un invent amb el qual no passa desapercebut pels carrers de la capital belga.

Verschueren el va dissenyar fa quinze anys i és ara quan li ha trobat la seva veritable utilitat a nivell global. Es va inspirar en els exuberants oasis de Tunísia, on va treballar un temps de la seva vida.

Per Verschueren, que explica que pateix asma i que sovint la mascareta li resulta una molèstia, aquest artefacte li resulta molt més còmode.

El belga confia més que el seu estrambòtic invent, més enllà d’ajudar a frenar el virus, serveixi per animar a la gent a cuidar millor de l’entorn i “per reduir la necessitat de protegir-se la contaminació atmosfèrica i acústica”.

Així que tindríem un 2×1, una nova mascareta Covid-Friendly i Eco-Friendly.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search