In Actualitat, Societat, Suècia

El personal sanitari suec ha alertat que els nivells d’esperma al país es troben sota mínims. Tot plegat s’explica en què les restriccions derivades de la Covid-19 han impedit que els donants poguessin aproximar-se als hospitals públics per fer les seves donacions. La conseqüència directa d’aquest fet és que s’han hagut d’endarrerir molts dels embarassos assistits previstos. L’endarreriment, afirma, podria ser de diversos anys.

De fet, Margareta Kitlinski, consultora principal del Centre de Medicina Reproductiva de l’Hospital Universitario Skane de Malmo admet que a hores d’ara no poden fer fecundacions in vitro amb espermatozoides de donants perquè no en tenen. Kitlinski també reconeix que, ja durant la pandèmia, a la seva clínica es van doblar els temps d’espera pels embarassos assistits. Abans de l’arribada del coronavirus, els temps d’espera per rebre aquest tipus de tractament oscil·lava entre els 3 mesos i 1 any, ara Kitlinski conclou que ja és de gairebé 2 anys. 

A banda de la pandèmia, la disminució de donacions d’esperma també s’atribueix a que molts donants opten per anar a clíniques privades. A dia d’avui però, l’import que se’ls hi abona per la donació és la mateixa que s’obté a les públiques. On si hi ha diferència de preus és a l’hora de solicitar un embaràs assistit. Mentre que al sistema sanitari públic és gratuït, al privat se situa al voltant dels 10.000€. 

Tal com assegura la Societat Europea de Reproducció Humana i Embriologia, Suècia se situa com un dels països amb l’índex més alt de reproducció assistida del món. 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search