In Actualitat, Europa | Unió Europea, Política, Suïssa

Les converses per enfortir l’acord entre Suïssa i la Unió Europea han quedat aturades. Les negociacions van quedar atrapades en la interpretació dels acords de lliure circulació. A grans trets, la UE entén que dins aquest acord poden circular lliurement pel país tots els ciutadans dels estats membres. En canvi,  Suïssa entén que l’acord va dirigit exclusivament a ciutadans europeus que treballin al país i les seves famílies. 

L’altre gran problema és el sistema suís de protecció dels salaris alts. Suïssa aposta per una retallada temporal dels salaris per part dels treballadors estrangers, i la UE considera que aquesta és una competència del mercat laboral esbiaixada.

Des dels departament d’afers exteriors de les dues cambres del Parlament es va suggerir que el govern suís continués intentant arribar a un acord que pogués enfortir el pacte amb la UE, el seu soci comercial més gran.

Ampliem informació amb el nostre politòleg de capçalera, Joan Pere Plaza Font

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search