In Austràlia, Internacional, Oceania

El primer ministre d’Austràlia, Scott Morrison, ha anunciat que el Govern “no ha fixat, ni té previst fixar, nous objectius per completar les primeres dosis” de la vacuna contra la coronavirus “donades les nombroses incerteses que existeixen”. En un comunicat publicat a la seva pàgina de Facebook, el president australià ha incidit que els agradaria “que aquestes dosis es completessin abans de finals d’any”, però “no és possible establir aquests objectius”.

 

“Ens limitarem a seguir treballant junts per produir, distribuir i administrar les vacunes de la forma més segura i eficient possible”, Scott Morrison, primer ministre d’Austràlia

 

Això sí, tampoc cal passar-se d’optimistes… i, per si de cas, Austràlia ha comprat 20 milions de dosis més de la vacuna de Pfizer. Aquesta és ara mateix la favorita dels australians menors de 50 anys després que el Govern alertés de possibles trombes arran de l’administració de les dosis d’AstraZeneca. Morrison ha indicat així que les noves dosis impliquen que Austràlia rebrà un total de 40 milions de vacunes al llarg d’aquest any, segons informacions de la cadena de televisió ABC.

D’altra banda, el primer ministre ha reafirmat que la vacuna de AstraZeneca és segura i ha recordat que aquesta jugarà un paper “crucial” en la vacunació de la població més vulnerable.

Casos aïllats

Malgrat tot, Austràlia no viu al marge de les infeccions. El confinament de Perth i la regió de Peel ha provocat el tancament de tres hotels de quarantena després d’una infracció del sistema COVID-19.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search