In Actualitat, Hongria, Notícies, Política

El primer ministre hongarès, Viktor Orbán, s’ha sortit amb la seva i el parlament hongarès ha aprovat, aquest dimarts, una legislació creada per ell mateix que permetrà crear unes fundacions que tinguin capacitat de control sobre les universitats i les institucions culturals.

Aquesta mesura es veu com una ampliació del poder per part del govern, que tindria potestat d’influir ideològicament sobre aquests centres. Actualment, les universitats hongareses ja són propietat de l’estat, però mantenen autonomia acadèmica. 

La justificació d’Orban per aquest projecte de llei és que “les universitats necessiten ser reorganitzades i dirigides per aquestes fundacions per replantejar el paper de l’estat.

El govern podrà nomenar els patronats que dirigiran aquestes fundacions. A més a més, es beneficiaran de fons de la Unió Europea (per valor de milers de milions d’euros). I del fons de recuperació de la pròpia UE se’n destinaran millores en la renovació dels centres universitaris. 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search