In Actualitat, Notícies, Països Baixos, Política

Havia estat el que més manava, tot i no ser primer ministre. Qui remenava les cireres. I poc més se n’ha sabut des que va marxar del 10 de Downing Street, capsa en mà, aquell 13 de novembre. Però ha tornat. I sembla que per derruir el govern.

Dominic Cummings, l’exassessor del primer ministre britànic Boris Johnson, podria estar darrere d’una sèrie de filtracions que haurien fet tremolar el govern. Si més no, el líder conservador n’està convençut.

I és que algú amb accés a certs missatges de text de Johnson està deixant caure diverses notícies que no beneficien al primer ministre. El primer d’ells, els intercanviats amb el magnat James Dyson (propietari de les famoses aspiradores). Dyson, qui és donant del Partit Conservador, va acceptar fabricar ventiladors durant la pandèmia.

A canvi, va demanar que es modifiquessin les normatives fiscals per evitar que aquelles persones que tenen seus a l’estranger no paguessin més impostos. En aquell moment, Dyson vivia a Singapur i la petició es va convertir en llei durant tres mesos.

El Newcastle, la segona filtració

La segona filtració explica com Johnson va acceptar una petició de Mohamed bon Salman, príncep hereu d’Aràbia Saudita. Aquest volia comprar el Newcastle United, però l’equip de futbol finalment no va canviar de mans.

I la tercera notícia que ha sortit ha estat la renovació del pis oficial a Downing Street, que no ha estat econòmica. Aquí hi entra el nom de Carrie Symonds, promesa de Johnson, qui hauria col·locat amics seus com assessors del govern a canvi del finançament pel pis. Una Carrie Symonds amb qui Cummings no hauria tingut una bona relació

Cummings nega els fets

Segons fonts del govern, Cummings estaria rabiós per veure com el govern se’n surt sense ell. Com la seva marxa no ha provocat l’enfonsament del mateix. Com, la gestió de la vacunació ha salvat a Johnson.

L’exassessor nega haver filtrat res, i de fet ataca a Johnson dient que és “immoral”.

Mentrestant, alguns ministres asseguren que tot plegat es tracta d’una distracció de Johnson per desviar l’atenció. La guerra no va acabar amb una simple capsa de cartró.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search