In Àfrica, Internacional, Sud-àfrica

Un incendi forestal a Sud-àfrica ha arrasat la biblioteca de la Universitat de Ciutat del Cap, Aquest centre contenia valuosos documents d’una de les col·leccions d’estudis africans més importants del món.

El foc es va originar a la Table Mountain i ha acabat amb diversos edificis de la Universitat. Entre els quals, s’hi troba la biblioteca Jagger. La vicerectora de la Universitat ha valorat la gran pèrdua que han viscut al canal de notícies eNAC. 

 

Com menciona la vicerectora gran part de la col·lecció es considera perduda per sempre. Aquells documents que es poden recuperar en format digital no tindran el mateix efecte que els seus originals físics. És una petita victòria pírrica que poc consola davant el dur cop que aquest incendi suposa.

En aquest cas tant la malaltia com el remei han resultat fatals pel contingut de la biblioteca, ja que tant el foc com l’aigua han posat en perill els llibres i els documents que s’hi emmagatzemaven. 

 

Sense víctimes mortals

Per ara no es comptabilitza cap víctima mortal. Les flames sí han engolit, però, manuscrits, obres inèdites, pel·lícules africanes, pòsters històrics, recomptes de fauna i flora, tesis doctorals i, fins i tot, investigacions contra l’apartheid. Des de la universitat consideren que s’ha perdut una herència incalculable.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search