In Actualitat, Grècia

Al mes d’abril sol començar la temporada de turistes al port d’Atenes, per tots aquells forasters que lloguen o hi  tenen vaixells. Però de moment tot està a l’espera de saber què es podrà fer i com. Grècia és un dels països que més depèn del turisme i, per tant, té la mirada fixada en  els protocols que prenen els diferents països. Per la seva banda Grècia té planificat vacunar tots els treballadors dels sectors turístics de cara a l’estiu. La ministra de cultura, Lina Mendoni, creu que els certificats de vacunes són molt importants per fer sentir segura la gent.

“El nostre lema és primer la seguretat. Per al personal, els jaciments arqueològics i els museus i, per descomptat, per al públic”.

La Unió Europea està treballant en un passi digital comú on es pugui acreditar que s’ha estat vacunat, s’ha fet una prova o es tenen anticossos. De moment, però, els requisits pels viatgers varien de protocol i de cost depenent del país. Alguns llocs accepten testos ràpids d’antígens, d’altres demanen PCR, que són més fiables, però tenen un procés més lent i alguns països insisteixen en la necessitat de fer quarantenes.

Els governs europeus esperen poder alleujar aquestes restriccions, però en depenen  estretament les taxes d’infecció.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search