In Amèrica del Nord, Estats Units, Internacional, Notícies

Estats Units assisteix a la fi del judici contra l’expolicia Derek Chauvin per la mort de l’afroamericà George Floyd.

Derek Chauvin ha estat declarat culpable de tots els càrrecs per la seva participació en la mort de George Floyd, un veredicte que podria enviar a la presó a l’antic oficial de policia de Minneapolis per la resta de la seva vida.

El jutge ha anunciat en seu judicial que l’acusat era condemnat per assassinat en segon i tercer grau, així com per homicidi en segon grau. Chauvin acumula fins a 75 anys de presó i quan torni en vuit setmanes serà vist per sentència. 

 

 

L’assassinat en segon grau comporta una pena màxima de fins a 40 anys. L’assassinat en tercer grau comporta una pena màxima de fins a 25 anys i l’homicidi en segon grau es pot arribar a castigar amb fins a 10 anys de presó.

 

Recordem que ja fa gairebé un any dels fets quan la dramàtica mort de Floyd, les imatges gravades en vídeo van fer la volta al món, provocant una mobilització global contra el racisme i convertint aquest judici en alguna cosa més que un procés contra un agent. Això és, però, el que han jutjat únicament els 12 homes i dones que formaven el jurat i que va costar seleccionar en un cas tan sensible i polític com aquest. El procés més mediàtic en anys, potser en dècades. 

 

Els fiscals van cridar a judici a 38 testimonis, inclòs l’adolescent que va gravar el vídeo que va cridar l’atenció mundial sobre la mort de Floyd. Ella i altres testimonis van declarar que la mort de Floyd els perseguia i que desitjarien haver fet més per intentar salvar-li la vida. La defensa, per altra banda, va cridar set testimonis, dos dels quals eren experts.

 

Milers de persones s’han aplegat  a l’exterior del Palau de justícia del comtat d’Hennepin, per escoltar el veredicte. 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search