In Actualitat, Regne Unit, Societat

Aquest dissabte va ser l’últim comiat de la familia reial britànica al duc d’Edimburg, mort als 99 anys. La covid-19 no va permetre un funeral multitudinari i només hi van poder assistir 30 persones. És per aquest motiu que desenes de policies van vigilar la zona durant tot el dia, tot i que centenars de curiosos s’hi van apropar tot i les repetides demandes de les autoritats que la gent evités concentrar-se a la zona.

La cerimònia, íntima i de caràcter militar, es va dur a terme a la capella de Sant Jordi, al castell de Windsor, però es va retransmetre en directe per tot el món per la BBC. El cos del príncep va arribar en un cotxe fúnebre que ell mateix havia dissenyat, mentre que la família i la reina Elisabet hi anaven darrere.

Dins la capella, tots els assistents van dur les mascaretes i van respectar les mesures de distància entre ells. Destacava la presència dels quatre fills del difunt, de la major part dels seus nets i, naturalment, de la reina, que estava sola per respectar el grup bombolla. Felip d’Edimburg va regnar al seu costat prop de setanta anys.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search