In Actualitat, Coronavirus, Europa | Unió Europea, Notícies, Política, Societat, Temes d'actualitat

El certificat de vacunació, aquell que havia de permetre la mobilitat dels ciutadans per la Unió Europea, serà regulat de forma individual per cada país. Aquesta ha estat la conclusió que n’han extret els 27 països de la UE aquest dimecres.

Per tant, serà diferent de la primera intenció de Brussel·les, que fos un salconduit per moure’s pels països sense restriccions. Després de la seva aprovació, cada estat podrà imposar les seves pròpies quarantenes (encara que els viatgers portin un document acreditatiu on es demostri que han estat vacunats).

Segons els estats, aquest certificat no “pot imposar o eximir restriccions de llibertat de moviment”. El primer ministre de Portugal (país que ara lidera rotatòriament la Unió), António Costa, ha deixat clar que de totes formes el certificat verd digital facilitarà la llibertat i seguretat de moviment. Però també que no volien discriminar ningú per si “havia pogut o no rebre una dosi”.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search