In Actualitat, Coronavirus, Europa | Unió Europea, Notícies, Societat, Temes d'actualitat

Segons un informe elaborat per la Comissió Europea, a finals de juny s’espera que molts dels estats que formen la Unió Europea comptin amb les vacunes suficients per haver vacunat la majoria de la seva població. Així doncs, països com ara Alemanya, França, Espanya, Itàlia o els Països Baixos podran vacunar com a mínim el 55% dels seus ciutadans a l’estiu. 

L’informe es basa en que la Comissió Europea compta amb l’arribada de 360 milions de noves dosis de la vacuna de cara a finals de juny, una remesa que se sumaria als 100 milions que ja es disposen. Un nombre de dosis que hauria de ser suficient per poder vacunar com a mínim el 70% de la població adulta en els primers mesos d’estiu.

Pel que fa al tipus de vacunes que s’esperen des de la Unió Europea, 55 milions dels 360 totals seran de la desenvolupada per Johnson & Johnson (la qual només requereix l’administració d’una única dosi). Els altres 300 milions de vacunes procediran de BioNTech-Pfizer, AstraZeneca i Moderna i contemplaran les dues dosis necessàries per assolir la immunitat al virus.

Tot i aquests càlculs, tenint en compte els precedents pel que fa als terminis d’entrega de les vacunes, la Comissió Europea no pot assegurar que la nova remesa arribi en el temps previst.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search