In Actualitat, Europa | Unió Europea, Iran, Política

Les sancions a persones responsables de la violació de drets humans és una pràctica habitual tant de la Unió Europea com dels Estats Units. Des del 2011, s’ha sancionat 80 persones iranianes i de fet aquestes sancions es renoven cada abril. Des del 2013 aquesta xifra no havia variat pel que fa la Unió Europea. Enguany, però, s’han autoritzat sancions dirigides a 11 persones de nacionalitat xinesa, iraniana, nord-coreana, líbia i russa. 

Un diplomàtic anònim de la Unió Europea explicava a Reuters que aquests mecanismes serveixen per fer saber als responsables de violacions greus dels drets humans que els seus actes tenen conseqüències. 

Les Nacions Unides s’han queixat regularment que l’Iran practica detencions a oponents polítics en una repressió de la llibertat d’expressió. El 9 de març, el ponent especial de l’ONU sobre la situació dels drets humans a l’Iran, Javaid Rehman, va presentar un informe que documentava l’alt índex de pena de mort a l’Iran. Entre elles, les execucions de menors, l’ús de la tortura per coaccionar confessions i el matrimoni legal de nenes de tan sols 10 anys. Unes al·legacions que l’Iran ha rebutjat repetidament. 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search