In Actualitat, Europa | Unió Europea, Notícies, Política, Temes d'actualitat, Turquia, Unió Europea

Els líder europeus Ursula von der Leyen i Charles Michel, han celebrat una mini cimera por videotrucada amb el president turc, Recep Tayyip Erdogan per rebaixar les tensions i evitar l’imposició de sancions. Les relacions entre la institució europea i Turquia encara són tenses, però funcionaris europeus asseguren que hi ha hagut un relaxament en l’actitud de Turquia des de principis d’any. 

Els 27 volen oferir a Turquia una oferta de reconciliació, com a important aliat de la UE, per evitar l’entrada de refugiats a sòl europeu: desemborsar 6.000 milions d’euros més en ajudes a Ankara per fer front als més de 4 milions de refugiats al país. D’altra banda, les tensions amb Turquia venen, entre d’altres, pel fet de retirar-se del conveni d’Istanbul per lluitar contra la violència masclista o de la prohibició del Partido Democrático de los Pueblos, un partit opositor pro kurd.

Imatge: European Council

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search