In Actualitat, Coronavirus, Europa | Unió Europea, Tema de la setmana, Temes d'actualitat

La vacuna AstraZeneca porta cua. Primer van ser els retards amb la campanya de vacunació i ara diversos països han decidit suspendre la seva administració per una possible relació amb l’aparició de coàguls a la sang. Segons l’Agència Europea del Medicament (EMA), però, de les 5 milions de dosis que s’han administrat només s’han informat 30 casos de coàguls. Per tant, l’EMA sosté que el nombre de persones vacunades que han patit aquests coàguls no és més gran que els que s’observen en la població en general. Tot i això asseguren que ho estudiaran. Aquestes eren les paraules d’Emer Cook, directora de l’Agència Europea del Medicament:

“Quan es vacunen milions de persones, és inevitable que es produeixin incidències rares o greus de malalties després de la vacunació. El nostre paper, a l’Agència Europea del Medicament, és avaluar-les per assegurar-nos que qualsevol sospita de reacció adversa s’investigui ràpidament per poder calcular si es tracta d’un efecte secundari real de la vacuna o d’una coincidència”.

S’espera que l’Agència es pronunciï aquest dijous, però asseguren que estan convençuts que els beneficis de la vacuna són molt majors que els riscos. Per la seva banda, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) també insisteix en què no hi ha evidències d’aquesta vinculació.

Des d’El Pregoner hem pogut parlar amb el doctor Joaquin Saez, responsable de la unitat de farmacovigilància de l’Hospital Clínic de Barcelona. La seva opinió tampoc difereix de la de l’EMA i l’OMS.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search