In Alemanya, Sabies que, Seccions, Setmanals

Amb motiu del passat dilluns 8 de Març, vinc a parlar de dones i d’un concurs que s’ha renovat. 

 

Parlem de l’Anja Kallenbach qui va ser la guanyadora de Miss Alemanya 2021 després de competir contra altres 15 finalistes. I em direu Laura, però si aquests concursos de bellesa no fan més que cosificar i sexualitzar la dona pel seu aspecte físic, és clarament un concurs masclista. 

 

Però sembla que a Alemanya estan canviant les coses: L’esdeveniment va portar el lema: “Apoderant a dones autèntiques”. El format del concurs es va modificar després de rebre crítiques per la “cosificació” de la dona. En lloc de ser valorades per la seva bellesa, les candidates ara han de demostrar la seva vàlua a través de com de bé presenten els seus missatges únics.

La llista de concursants d’aquest any va incloure a un activista que lluita contra la gordofobia, un supervivent de violència sexual, una extestimoni de Jehovà i una dona amb ileostomia. Malgrat les afirmacions del programa d’haver canviat de direcció, es va demanar als concursants que responguessin preguntes sobre temes com “família i llar” i “bellesa i cura”. Les participants també van lluir diversos vestits, fins i tot quan el concurs va afirmar que ja no li donava importància a l’aparença exterior.

 

La guanyadora és empresària i mare de dos fills. A Kallenbach li agradaria ser un model a seguir per altres dones amb les seves “experiències acumulades en la vida, la seva professió, com a mare, com a amiga, dona i persona que afirma la vida”.

 

Va deixar l’escola abans de fer 17 anys i després va passar a estudiar administració d’empreses. Viu amb les seves dues filles i la seva parella, amb qui dirigeix dos negocis de bicicletes. Va començar a modelar quan tenia 27 anys, després del naixement de les seves dues filles.

El seu objectiu a la competició era encoratjar les dones a “fer el que se senti bé, sense importar l’edat que tinguin, la seva aparença o el que diguin altres persones”.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search