In Actualitat, Austràlia, Coronavirus, Itàlia, Notícies, Política, Temes d'actualitat

Austràlia comptarà amb menys dosis de l’empresa Oxford-AstraZeneca per implementar el seu pla de vacunació contra la Covid-19. Tot plegat es deu a què Itàlia, un dels països productors d’aquesta vacuna, ha decidit prohibir l’enviament d’una partida de 250.000 unitats d’AstraZeneca amb destinació a aquest país de fora de la Unió Europea.

El govern italià es basa en què la farmacèutica anglo-sueca AstraZeneca no ha complert amb el compromís de subministrament adquirit amb la Unió Europea. A dia d’avui es calcula que AstraZeneca només proporcionarà el 40% del subministrament pactat amb la Unió Europea pels tres primers mesos de l’any.

És per això que, emparats per una nova normativa europea, com a fabricants d’aquesta vacuna tenen el dret d’aturar la seva exportació si es vulnera el contracte signat. D’aquesta manera, la Itàlia del nou primer ministre Mario Draghi s’ha convertit en el primer país europeu que bloqueja l’exportació d’una partida fabricada a Europa.

Per la seva banda, Austràlia ja ha presentat una queixa a la Comissió Europea perquè revisin la decisió presa per Itàlia. Aquest òrgan europeu però, sembla que recolza la determinació italiana.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search