In Actualitat, Notícies, Països, Societat, Suïssa

Aquest diumenge els suïssos han escollit, per referèndum, que a partir d’ara les persones no podran anar pel carrer amb la cara tapada. El marge de votació va ser estret, un 51,2% a favor per un 48,8% en contra.

La proposta la va presentar el Partit Popular suís dins el seu programa “Stop Extremist”. Després de la decisió, el Consell Central de Musulmans ha dit en un comunicat que aquesta decisió “obre velles ferides”.

Tal i com ha publicat un estudi de la Universitat de Lucerna, a Suïssa gairebé ningú porta burka, mentre que el Nikab només el duen 30 dones. Dels 8,6 milions d’habitants, tan sols el 5% és musulmà.

Suïssa ha seguit el camí de països com França, que va prohibir portar un vel facial complet en públic el 2011, o dels Països Baixos, Dinamarca, Àustria i Bulgària, on es van establir prohibicions parcials o totals de portar la cara tapada en espais públics.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search