In Actualitat, Àustria, Coronavirus, Dinamarca, Israel, Notícies, Política, Temes d'actualitat

Dinamarca i Àustria han marcat un punt d’inflexió cap a l’estratègia de la vacunació que ha creat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen. I és que aquests dos països han anunciat que formaran una aliança amb Israel per produir la següent generació de les vacunes.

Aquest fet estaria motivat per la tardança de l’Agència Europea del Medicament, l’endarreriment de les entregues i les accions incomplertes per AstraZeneca.

No han estat els dos únics dissidents. Polònia ha començat a comprar vacunes a la Xina i Eslovàquia a Rússia. El primer ministre hongarès, Viktor Orban, s’ha vacunat en canvi amb la primera dosi de la Sinopharm xinesa.

“Hem de preparar-nos per a més mutacions i no podem dependre només de la Unió Europea per a la producció de la segona generació de vacunes”, Sebastian Kurz,  canceller d’Àustria

“No crec que puguem actuar sols perquè necessitem augmentar la capacitat. És per això que tenim sort d’iniciar aquesta associació amb Israel “. Mette Frederiksen, primera ministra de Dinamarca

Von der Leyen assegura que el pla de tenir el 70% dels europeus vacunats abans del 21 de setembre es manté en peu, però el canceller austríac, Sebastian Kurz, i la primera ministre danesa, Mette Frederiksen, no les veuen totes.

De tot plegat n’hem parlat amb el nostre corresponsal a Viena, en Jordi Arlandis.

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search