In Internacional, Líban

El Líban segueix en confinament total. No ha començat la vacunació, tot i que ja hi ha pla i data per l’arribada de les vacunes: mitjan febrer, segons va anunciar fa pocs dies el ministre de Sanitat, Hamad Hassan. El confinament total vigent és el més dur fins ara decretat al país. Per primera vegada, han tancat tot tipus d’establiments, incloent els supermercats, tot i que sí que es poden fer compres a domicili.

Aquest confinament estricte va ser decretat el 14 de gener, i aquesta setmana s’ha prorrogat fins, almenys, el 8 de febrer. Això no ha sentat bé en una ciutadania ja en una situació econòmica molt precària. A mesura que van passant els dies, es veu més gent als carrers, i des de l’anunci de la pròrroga hi ha hagut protestes i disturbis. Els més virulents han estat a Trípoli, ciutat del nord del país i un dels epicentres de les revoltes de l’octubre de 2019. La passada nit, més de 200 persones van resultar ferides en aquesta ciutat, i més d’una vintena han hagut de ser hospitalitzades degut als enfrontaments amb l’exèrcit, que va ser desplegat als carrers.

 

El país atravessa una situació especialment dura, ja que a la pandèmia s’hi afegeix una feblesa econòmica ja estructural, però augmentada a partir de les protestes antigovernamentals de l’octubre del 2019. També molt agreujada després de l’explosió al port de la ciutat, el passat mes d’agost.

El país està en una situació límit pel virus, amb les UCI plenes i falta de respiradors. I a l’espera de l’arribada de les vacunes, que, segons han assegurat les autoritats, es posaran a tothom, incloent, per suposat, el milió de sirians refugiats al país.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search