In Actualitat, Europa | Unió Europea, Grècia, Notícies, Política, Turquia

Tres diplomàtics de cada bàndol i Ibrahim Kalin, assessor i portaveu del president turc, Recep Tayyip Erdogan, es van reunir aquest divendres a Istambul. Un petit pas endavant, ja que són “converses informals”, però dona esperança a recuperar l’actitud negociadora entre els dos països que es va perdre al 2016, i que va empitjorar més al 2019 amb la crisi migratòria. 

El tema també es va tractar a la reunió de ministres d’Exteriors de la Unió Europea a Brussel·les. Aquest aconstament es peu com un “d’impuls” per la “cooperació i el diàleg” entre Ankara i Brusseles. Així ho exposava Josep Borrell, representat d’Afers Exteriors de la Unió Europea, després de la reunió.

“D’acord amb les conclusions del consell de desembre, incloses les sancions, penem nota de l’important missatge enviat des de el Consell de la Unió Europea a les autoritats gregues i els gestos oferts, i ens reafirmem la importància de comprometre’ns amb Turquia, per avançar i consilidar el diàleg i la cooperació.” Josep Borrell, representat d’Afers Exteriors de la Unió Europea

 

El contingut de la reunió de més de 3 hores a Istambul no està clar, però l’objectiu principal és tractar qüestions bilaterals, com les disputes marítimes del Mediterrani oriental o els  drets de sobirania entre els dos països. 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search