In Actualitat, Notícies, Política, Portugal

Marcelo Rebelo de Sousa aconsegueix el 62% de vots i seguirà sent president de Portugal. Ho farà, gràcies a aquest resultat, sense necessitat de convocar-se una segona volta. Rebelo de Sousa doncs seguirà al capdavant del país durant cinc anys més. Lluny ha quedat la segona més votada, l’exeurodiputada socialista Ana Gomes (12,2%). En canvi, només unes dècimes per sota, amb un 11,9% se situa el candidat d’extrema dreta, André Ventura. Aquest resultat és significatiu en un país tradicionalment marcat per l’inexistència de les forces extremistes.

Els segueixen els exeurodiputats Joao Ferreira, del Partit Comunista, i Marisa Matías, del Bloc d’Esquerra, que han quedat 4,1% i 3,9% dels vots, respectivament.

 

L’abstenció, la gran protagonista

Malgrat el resultat, la gran destacada de la jornada ha estat l’abstenció. No ha estat tan alta com s’esperava (es creia que arribaria al 70%) però ha fregat el 65%. Cal recordar que diumenge ha estat l’únic dia on s’han aixecat les restriccions del confinament estricte que viu el país i ha estat just per poder votar.

En els comicis del 2016 va ser del 50%, una xifra de les més altes de la història que quedaria superada per la d’enguany.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search