In Actualitat, Grècia, Notícies, Països, Política, Turquia, Unió Europea

Turquia assegura que veu millores pel què fa a la posició de la Unió Europea en el conflicte militar existent entre aquest país i Grècia. Segons el ministre d’Exteriors turc, Mevlut Cavusoglu, la UE s’ha mostrat més positiva.

 

D’aquí una setmana, el 25 de gener, es reprendran les converses entre Grècia i Turquia. Unes converses proposades per la  OTAN per mitigar el frec a frec que hi ha al mar Egeu des de l’any 2016. Aquesta setmana el ministre d’Exteriors alemany, Heiko Maas, ha visitat Ankara on s’ha reunit amb Cavusoglu per ratificar la voluntat d’entesa.

Les diferències surten, principalment, per l’exploració del Mediterrani oriental i el control marítim. Grècia havia acusat Turquia de dur a terme prospeccions i activitats d’exploració d’hidrocarburs de forma il·legal a tocar de les illes gregues. En canvi, els turcs es van defensar assegurant que el gas extret era de la plataforma continental turca.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search